Of uw klachten nu geestelijk van aard zijn bv stress, spanning, verdriet of uw werk niet los kunnen laten of er zijn lichamelijke klachten zoals pijn, uitslag, hernia, reuma, overgang of menstruatie klachten , u hoeft er niet mee te blijven lopen.
Maar ook chronische problemen zoals suikerziekte, hoge cholesterol, MS, ADHD of ander soort reeds lang aanwezige aandoeningen kunnen opgelost of sterk verbetert worden
Homeopathie biedt dé oplossing.
Waarom kan homeopathie uw klachten wel verbeteren of genezen waar de reguliere geneeskunde nogal eens faalt?
Een mens is niet gemaakt als een machine. Bij een auto kan je bv zomaar even een nieuw wiel, accu of nieuwe bougie plaatsen, maar bij een mens is een been (wiel), hart (accu) of energie (bougie) toch wel even wat anders. Je ziet dan ook dikwijls na behandeling door huisarts of ziekenhuis dat er complicaties komen en mensen met problemen blijven zitten die niet meer worden opgelost. Meestal worden zulk soort problemen dan onderdrukt door bv ontstekingsremmers of pijnstillers die je dan een eeuwigheid in moet nemen of er wordt gezegd dat je er maar mee moet leren leven.
Dat kan toch echt de bedoeling niet zijn.
Homeopathie bekijkt de mens anders; als één geheel. Alles in ons lichaam zit aan elkaar verbonden en is afhankelijk van elkaar. Als je pijn hebt in je heup wil dat nog niet zeggen dat het probleem ook echt in je heup zit, het zou zomaar eens iets in je rug kunnen zijn wat niet lekker zit. Of bij overmatig zweten enkel het zweten tegengaan met crème of zalf en verder niet kijken waar het zweten nu echt door veroorzaakt wordt.
Klachten kunnen zich ook gedurende uw leven opstapelen waardoor u zich steeds zieker gaat voelen, zie het maar als de ringen van een ui. Door de homeopaat worden die lagen herkend en afgepeld om tot de kern van een probleem te komen. Er wordt dus gezocht naar de echte oorzaak van klachten waardoor effectievere behandeling mogelijk is.
Het is dus zaak om alle klachten te bekijken en niet één ervan; Dat is de grote kracht van homeopathie.
Om uit te vinden waar de oorzaak van de klacht zit trekt de homeopaat veel meer tijd uit dan de 5 of 10 minuten die u doorgaans bij een huisarts of specialist krijgt.
Het intake gesprek duurt dan ook soms wel anderhalf uur. Tijdens dit intakegesprek worden vragen gesteld over de meest uiteen lopende zaken zoals geboorte, jeugd, opvoeding, ziektes en uw klachten. Hoe meer informatie hij krijgt des te beter kan de homeopaat bepalen waar het echte probleem zit. Er is dus nooit sprake van symptoom bestrijding met allerlei medicijnen die bovendien ook nog nare bijwerkingen geven en waarvoor dan meestal weer een ander medicijn wordt voorgeschreven met jawel, weer andere bijwerkingen; een vicieuze cirkel waar moeilijk nog uit te komen is.
Nee, de homeopaat werkt met natuurlijke middelen die geen bijwerkingen hebben, wel zo prettig.
Bovendien worden erkende homeopaten vergoed door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering en vallen niet binnen uw eigen risico. Kijk in uw polis of op mijn website voor de vergoedingen.

Kortom, een bezoek aan de homeopaat is altijd de moeite waard.